Ostmakeriet på Rindö vann Ät! Stockholm 2021 och dess vinnande produkt är en vasslesorbet, gjord på biprodukt från företagets tillverkning av ost.
Ostmakeriet på Rindö stod som vinnare i Ät! Stockholm 2021. Den vinnande produkten är Ostmakeriets Vasslesorbet, gjord på biprodukten från företagets osttillverkning.
Ät! Stockholms tre jurygrupper med ordförandena Jacob Holmström, krögare Gastrologik, Sara Maxence, Ica Sverige, samt Anna Henning Moberg, ansvarig för projektutveckling och testköksverksamhet på Torsåker gård/Axfoundation prisade produkten för att med nyskapande gastronomi ge en underutnyttjad råvara nytt liv. Tvåa kom Green Kitchen Roslagen med sin temp:ish och tre kom Varma Sverige med sin fryspizza. Varma Sverige vann även publikens pris.
– Vår vasslesorbet är ju otroligt god, det hade nog stor betydelse, tror Anna Kälvebrand och Elin Lindqvist, två lyckliga vinnare från Ostmakeriet på Rindö.
– Och att vi använder en restprodukt som finns på alla mejerier i enorma kvantiteter.