Paulig och Lantmännen presenterar idag ett nytt samarbete. Det handlar om ett projekt där lantbrukare kan använda ännu mer hållbara odlingsmetoder.
Nu presenterar livsmedelsföretaget Paulig och lantbrukskooperativet Lantmännen ett nytt samarbete där svenska lantbrukare kommer att använda ännu mer hållbara odlingsmetoder.
Det sker inom ramen för Lantmännens program för Framtidens jordbruk – klimat & natur.
Från och med skörden 2022 kommer Lantmännen Cerealia att leverera 17 000 ton vetemjöl till Paulig som odlats enligt programmet och minskar klimatpåverkan med upp till 30 procent.
Vetemjölet kommer att användas i Pauligs fabrik i Landskrona som årligen bakar cirka 400 miljoner tortillas från Santa Maria för den nordiska och baltiska marknaden.
Samarbetet är ett stort kliv framåt för svenskt jordbruk och innebär att uppskattningsvis 20 gårdar kan ställa om cirka 2 700 hektar till än mer hållbara odlingsmetoder.
– Vi på Paulig är övertygade om att livsmedelsindustrin är en del av lösningen på klimatfrågan, och att omställningen av jordbruket är avgörande för att uppnå mer hållbara livsmedelssystem, säger Rolf Ladau som är vd för Paulig.
– Genom att arbeta tillsammans med våra partners och leverantörer i livsmedelskedjan kan vi minska våra produkters klimatpåverkan och göra mer hållbara val tillgängliga för konsumenterna, tillägger han.