Pauligs fabriker i Mölndal och Landskrona har minskat sina utsläpp kraftigt och ska båda vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.
Livsmedelsföretaget Paulig, med varumärken som Santa Maria och Risenta, har uppnått byggnadscertifieringen Carbonneutral för sina svenska fabriker.
Fabrikerna, som bland annat producerar kryddor, müsli och tortillabröd, är Sveriges största i sitt slag.
Utsläppen har minskats med 98 % sedan 2014. Pauligs ambition är att minska sina egna utsläpp av växthusgaser med 80 % fram till 2030.
Samtliga fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023 enligt företagets plan.
– Vi vill skapa en ny, hållbar matkultur för både människa och planet. Att våra fabriker blir koldioxidneutrala betyder att vi minskar vårt fotavtryck. Det i kombination med själva smakupplevelsen där vi vill få fler att äta mer växtbaserat ser vi som nyckeln till en bättre värld, säger Pauligs Henrik Samuelson.
I fabriken i Mölndal producerar Paulig kryddor under varumärket Santa Maria samt müsli, nötmixar och bönpasta med mera under varumärket Risenta.
I Landskrona bakas Santa Marias tortillabröd. Varje år tillverkas cirka 130 miljoner produkter i Mölndal och cirka 400 miljoner bröd i Landskrona.