Picadeli fortsätter att justera i sitt utbud i salladsbarerna ur hållbarhetsaspekter. Nu handlar det om att lyfta ut de små delar som utgörs rött kött.
Rött kött är ingen stor del i Picadelis sortiment där det redan idag är så att minst 90 procent av sortimentet är lakto-ovo-vegetariskt och 70 procent helt veganskt.
Nu tar man ändå steget att ta bort de sista delarna av det sortiment som utgör rött kött.
I ett pressmeddelande skriver Picadeli att det här är ytterligare en förändring av hållbarhetsskäl.
Tidigare har man, bland annat, minskat mängden plast i sina gröna skålar och serverar frukt och grönsaker utifrån säsong.
– På Picadeli tror vi att snabbmat ska vara motsatsen till skräpmat och vi vill göra det enkelt för människor att äta smartare och hälsosammare, säger Picadelis Kristoffer Sunér.
– Därför arbetar vi kontinuerligt med att skapa bra växtbaserade alternativ till animaliska proteiner.