Polarbröd har börjat återtåget i form av produktion i Älvsbyn. Nu gör man färdiga smörgåsar i en ny anläggning, första steget tillbaka i Älvsbyn.
Polarbröd börjar nu åter producera färdiga Polarklämmor i Älvsbyn i en helt ny anläggning som byggs under hösten. Den nya smörgåstillverkningen kommer på sikt att ha kapacitet att producera omkring 60 klämmor per minut.
Återstarten innebär att tolv av de medarbetare som varslades tidigare i höstas nu har ett jobb att gå tillbaka till.
– I dag gläds alla vi på Polarbröd och i Älvsbyn åt att produktionen av Polarklämmor kommit igång så snabbt igen, bara tre månader efter den förödande branden. Det hade inte varit möjligt utan alla våra kompetenta medarbetare. Vi värnar om Älvsbyn och ska fortsätta att göra allt vi kan för att komma tillbaka, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.
Den djupfrysta smörgåsen ”Renklämman” var den första produkt som Karin Bodins mormor lanserade och den markerade Polarbröds födelse.
Hon var då med i tv-programmet ”Hänt i veckan” och lanserade ”Polar sandwich” som Polarklämman hette i början av 70-talet – världens första djupfrysta smörgås.
– Att komma igång med tillverkningen av färdiga smörgåsar är ett viktigt och symboliskt steg för Polarbröd. Vi ser också stor potential i just den här kategorin på grund av corona. Våra goda smörgåsar är hygieniska och enkla att hantera, bara att tina och servera. I ett första skede producerar vi Polarklämmor, övrigt sortiment kommer eftersom, säger Karin Bodin.