”Det är väldigt kul att vårt nya initiativ väckt engagemang både innanför och utanför Sveriges gränser. Vi är övertygande om att de bästa lösningarna uppkommer genom samarbete, och med initiativet vill vi inspirera fler att kroka arm med oss,” säger Karin Bodin, koncern-vd.
Hållbarhetsutmaningen, med temat ”En mer hållbar måltid,” har lockat en bred skara idéer sedan sökfasen öppnade i november och pågår fram till den 31 januari 2024.
”Maten vi äter påverkar planeten, och de val vi gör i vardagen kan göra stor skillnad. Med årets hållbarhetsutmaning hoppas vi finna lösningar på hur vi kan inspirera fler till att äta mer hållbart,” säger Karin Bodin.
De inskickade idéerna spänner över olika aspekter, från vilka råvaror som bör ingå i framtidens tallriksmodell till produktions- och distributionsmetoder, hantering av matavfall och strategier för att uppmuntra en mer hållbar konsumtion.
När sökfasen avslutas den 31 januari 2024 kommer Polarbröd, i samarbete med experter från det globala innovationsnätverket MTF Labs, att välja ut de mest lovande idéerna. Dessa idéer kommer sedan att utvecklas till konkreta prototyper, som kommer att göras tillgängliga för alla att ta vidare i samarbete med skaparna bakom idéerna och prototyperna. Detta steg markerar en fortsättning på Polarbröds engagemang för att främja hållbarhet och innovativa lösningar för framtiden.