Fem innovativa prototyper har valts ut och presenterades nyligen i Stockholm. Prototyperna visades upp på ett evenemang med företag, investerare och organisationer med fokus på framtidens mat närvarande. Evenemanget bjöd även in innovatörerna bakom idéerna att presentera sina lösningar.
Karin Bodin, koncern-vd för Polarbrödsgruppen, uttryckte sin fascination över de olika perspektiv som skapat nya idéer och betonade syftet med Framtidsreceptet: att inspirera och hitta sätt att samarbeta för ett regenerativt matsystem.
Andrew Dubber, Director för MTF Labs, lyfte fram det intensiva samarbetet med innovatörerna och deras engagemang under utvecklingen av prototyperna. Han uttryckte förhoppningen att fler ska inspireras av dessa innovationer och ta nästa steg mot ett hållbart matsystem.
Under våren har de utvalda idéerna utvecklats till prototyper i nära samarbete med innovatörerna. Detta partnerskap har lett till en kreativ och inspirerande utvecklingsprocess, där varje idé har potential att bidra till ett mer hållbart och regenerativt matsystem.
Initiativet Framtidsreceptet syftar till att förena olika perspektiv och skapa innovativa lösningar som bidrar till ett hållbart framtida matsystem. Genom att presentera dessa prototyper hoppas Polarbröd och MTF Labs att fler aktörer inom matindustrin ska uppmärksamma och implementera hållbara innovationer.
De Fem Prototyperna
1. Office Farms
2. A Flavourful Journey
3. Ocean in a Box
4. ReJar
5. The Local Food Swap