En mer hälsosam framtid med en måltid i taget: kan förtäring av Pulled oats verkligen hjälpa till att rädda vår planet, är frågan Gold & green inte bara ställer utan även besvarar.
– Pulled Oats-entusiaster har drivit en viktig miljökampanj genom att äta våra produkter under mer än fyra år. När vi tittar på vad vi har uppnått tillsammans, har vi sparat mer än 35 miljarder liter rent vatten fram till idag genom att tillhandahålla växtbaserade proteiner, förklarar företaget.
Det är i en uträkning där man jämfört animaliskt baserade måltider med växtbaserade som man kommit fram till detta.
– Mat är det enklaste och godaste sättet för konsumenterna att bekämpa klimatförändringen. Genom att para ihop havre, bondbönor och gula ärtor från Norden, har vi skapat ett banbrytande protein som kallas Pulled oats, skriver företaget i en pressrelease. Gold & green vill fortsätta på den vägen förklarar man i samma pressmeddelande.
– Vi arbetar hårt för att kunna erbjuda människor fler växtbaserade alternativ för att förändra världen en måltid åt gången. Man kan spara upp till sju badkar med vatten bara genom att i stället för en måltid med nötkött byta till Pulled oats, hävdar företagets marknadschef Annette Kauppinen.
– När vi talar om livsmedels miljöpåverkan tittar vi på vattenförbrukning, koldioxidutsläpp och markanvändning. Växtbaserade alternativ till kött är i alla de tre avseendena generellt sett ett mer hållbart val än kött, och det gäller även Pulled oats, säger Annette Kauppinen.