Resterna som oftast slängs kartlagda

Resterna som oftast slängs kartlagda
Foto: Mostphotos

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Willys har låtit Sifo Kantar undersöka vilka varor som slängs mest av. De mest ”svinndumma” varorna presenteras nu liksom satsningen Restakuten.

Willys har låtit Sifo Kantar undersöka vilka varor som slängs mest av. De mest ”svinndumma” varorna presenteras nu liksom satsningen Restakuten.

De där tre öppnade tacosåsburkarna längst inne kylen, slatten grädde som blev över eller den stenhårda brödbiten man hittar kvarglömd – vissa varor är helt enkelt lite svårare att göra slut på, skriver Willys.

I en färsk Sifo-undersökning har Willys tagit reda på vilka som är svenskarnas mest ”svinndumma” varor. Nu startar kedjan Restakuten – en tjänst på Instagram som vill hjälpa användarna förvandla sina rester till rätter.

Öppnad tacosås, brödkant och salladsrester – där har du pallplatserna när det gäller svinndumt.
Bananer och mjölkslattar hamnar också högt.

Läs mer om svinndumma varor och Willys satsning Restakuten i nästa magasin, Butikstrender 3/2021

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.