Coop byter förpackningar på butikspackat kött och fisk. Genom bytet säger sig Coop minska användningen av ny oljebaserad plast med 57 ton per år.
Coop kommer under våren att byta ut samtliga plasttråg som används för butikspackade kött- och fiskprodukter, meddelar man idag.
De nya förpackningarna är gjorda av transparent, återvunnen plast och kommer bli återvinningsbara. Genom att byta förpackningsmaterial säger sig Coop minska användningen av ny oljebaserad plast med 57 ton årligen.
Idag använder Coops butiker livsmedelstråg i färgad frigolit eller PP-plast för att butikspacka fisk- och köttprodukter.
Det är material som främjar hög livsmedelshygien men som är gjorda av ny fossil råvara, förklarar man medan de nya förpackningarna är gjorda av återvunnen Pet-plast.
– Vi letar hela tiden fler sätt att minska plastanvändning och öka återvinningen av material inom Coop. Nu tar vi ett steg till när vi går över till fler förpackningar av återvunnen plast. Vi behåller samma höga kvalitetskrav men till ett lägre klimatavtryck, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef för Coop Sverige.
Bytet av förpackningar är en del av Coops strategi för att minska klimatutsläppen från den egna verksamheten. De nya förpackningarna för butikspackade kött- och fiskprodukter är gjorda av återvunnen plast (returpet).
Alla plastförpackningar under Coops egna varumärken och i serviceförpackningar i butik ska senast år 2030 vara av 100 procent förnybar eller återvunnen råvara, är målet.