I ett samarbete med kocken Frida Ronge lanserar nu Kobb sin första produkt som är en sockertångssallad med asiatisk smak.
Efter samarbetet med kocken Frida Ronge lanserar Kobb sin första produkt, en sockertångsallad med asiatisk smak.
Tångsalladen kommer att säljas på kedjan Sushiyama med start 15 november.
Göteborgs-baserade Kobb odlar tång i havet på Västkusten. Sedan i början av året samarbetar de med kocken och matkreatören Frida Ronge.
– Jag har länge velat hitta en samarbetspartner gällande utveckling av produkter med tång eftersom denna fantastiska råvara ligger mig varmt om hjärtat sedan många år tillbaka, säger Frida Ronge i ett pressmeddelande.
Först ut med att erbjuda den nya produkten är Sushiyama, där den kommer att säljas under namnet Nordic goma wakame.
– Det är fantastiskt roligt att kunna lansera en helt ny och revolutionerande produkt av klimatpositiv nordisk sockertång, säger Cajsa Torell, vd för Kobb.