Polarbröd, under Karin Bodins ledning, har varit aktivt i forskningsprojektet Resilient och hållbar produktion (RaSP) tillsammans med Luleå tekniska universitet och andra företag. Inom projektet har de arbetat med att utveckla metoder för att säkerställa en resilient och hållbar produktion.
Karin Bodin kommer att promoveras vid Luleå tekniska universitets akademiska högtid i november. Utmärkelsen hedersdoktor är ett erkännande av hennes bidrag till näringslivet och hållbar utveckling, särskilt inom livsmedelsindustrin.
– Jag är överraskad och glad över att bli utsedd till hedersdoktor. Det är ett kvitto på det arbete vi gjort i Polarbrödskoncernen med att bygga upp industriell excellens, och en sporre för vägen framåt, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbrödsgruppen.
Motivering från Luleå tekniska universitet:
Som femte generation i familjeföretaget, med starkt personligt driv för innovation och hållbarhet och med djup förankring i norrbottniskt näringsliv, leder koncern-vd Karin Bodin Polarbröds fortsatta satsning i Älvsbyn, och utvecklar samtidigt livsmedelsproduktion i den norra regionen.
Karin Bodin utmärker sig genom att vara en skicklig företagsledare i en hårt konkurrensutsatt bransch, med produkter i dagligvaruhandeln, samtidigt som hon är en stor inspiratör och duktig kommunikatör och historieberättare. Hon är aktiv inom småföretagsutveckling, ofta mikroföretag inom hållbar livsmedelsproduktion, och stöttar miljörörelse och biologisk mångfald. Det egna företaget har i många år satsat på egen vindkraftsproduktion och energieffektivitet.
I arbetet tillsammans med Luleå tekniska universitet, främst i projektet ”Resilient och hållbar produktion (RaSP)”, har hon mycket generöst delat med sig av kunskap och erfarenheter i samarbete med företagets nyckelkompetenser, och detta mitt i den turbulenta tid som företaget befann sig i efter den förödande branden, med det utsatta marknadsläget och kravet på snabb uppbyggnad av produktionsanläggningen.
Karin Bodins ledarskap och engagemang har inte bara stärkt Polarbröd som företag utan även bidragit till en mer hållbar och resilient livsmedelsproduktion i Sverige. Hennes arbete med att integrera hållbarhet och innovation i företagets strategi har satt en ny standard för branschen.