Västerbottensost har en lång historia som börjar redan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet.
Nu tar osten ett nytt steg när den i ett norrländskt samarbete börjar serveras hos Max burgers som Västerbottensost sticks.
– Västerbottensost tar god tid på sig för att uppnå sin unika smak, minst 14 månader, och det är inget vi kan skynda på. Men med bra råvaror behövs det ibland bara några minuter för att höja smaken ytterligare och det är Max Västerbottensost sticks ett bra exempel på, säger Lina Jonsson, produktchef hos Västerbottensost.
I samarbete med Max kan nu alltså Västerbottensost avnjutas på ett nytt sätt efter att parterna under några månader ägnat sig åt produktutveckling och provsmakningar.
Västerbottensost sticks finns på Max meny under sommaren till att börja med.
– Vi är väldigt stolta över att den här produkten äntligen finns på vår meny. Jag använder Västerbottensost i min egen matlagning och vi har verkligen sett fram emot att ta in den här karaktäristiska smaken på menyn, säger Max burgers chefskock Jonas Mårtensson.