Färsodlarna lanserar ny produkt – en vegetarisk färs gjord på 100 procent svenska råvaror. Tanken är att möta en ökad efterfrågan på veganskt.
Färsodlarna, ett initiativ inom svenskt växtbaserat protein, släpper nu sin första produkt.
Det handlar om en svenskodlad färs gjord på fyra ingredienser – svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar.
– För att möta den ökande efterfrågan på vegansk och närodlad mat med kort och begriplig ingredienslista intar nu Färsodlarna den gröna marknaden, skriver man i en pressrelease.
Man konstaterar att man nu, baserat på flera års utveckling, testande och hårt arbete kan lansera den första färsen med rötterna i Sverige.
– Vi är mycket stolta över denna unika innovation. Vårt mål på Färsodlarna är att ge människor tillgång till god, växtbaserad mat som är lätt att tillaga. Då gör vi det enkelt och gott att minska sitt klimatavtryck. Vår första produkt är Svenskodlad färs som nu finns i dagligvaruhandeln, berättar Oddgeir Hole som är vd för företaget.