Stjärnägg vill vara en drivande kraft i den hållbara omställningen och utvecklar en långsiktig hållbarhetsstrategi för att ta steget fullt ut.
Alla delar vi den gemensamma utmaningen att minska belastningen på vår planet. Ett hållbart resursutnyttjande är ett måste. Inte minst har livsmedelssektorn en viktig uppgift att fylla, när det gäller att aktivt arbeta för en hållbar produktion och konsumtion av mat, anser Stjärnägg i en färsk pressrelease.
En livscykelanalys av ägg, som genomfördes av RISE 2019, visar på att svenska ägg är det mest klimatsmarta animaliska livsmedlet, meddelar Stjärnägg som även påpekar att resultatet även visar att sedan den tidigare mätningen från 2008 har de svenska äggens klimatavtryck minskat med hela 25%.
Trots dessa positiva resultat för ägg generellt sett anser Stjärnägg att det går att göra äggproduktion ännu mer hållbar.
– Sporrade av de goda resultaten som vi tillsammans med våra leverantörer har uppnått i olika projekt och punktinsatser, tar vi nu steget fullt ut genom att utveckla en, för hela värdekedjan, långsiktig hållbarhetsstrategi, säger Håkan Burlin, VD på Stjärnägg .